Altuna Sejdiu – Tuna

Altuna Sejdiu – Tuna

Altuna Sejdiu e njohur me emrin artistik Tuna, është këngëtare nga Maqedonia. Gjatë karrierës së saj ka kënduar në shqip, maqedonisht dhe në anglisht. Tuna është vajza e Shaban Sejdiut, mundësit olimpik, i cili e ka fituar medaljen e bronztë në dy Olimpiada (1980 dhe 1984). Këndimin e ka nisur në moshë shumë të re duke marrë pjesë në festivale të ndryshme. Karriera e saj profesionale nisi në vitin 2002. Pasi u bë e njohur në Maqedoni, ajo nisi të bëhej e pëlqyer në Kosovë dhe Shqipëri, dhe në të gjitha trevat shqiptare, ndërsa vazhdon të jetë aktuale.

472 Artikuj