LAJMI I FUNDIT:

Ahmet Zogu

94 Artikuj

Gjyqi ndaj Ibrahim Çelos në Selanik, për vrasjen e Hasan Prishtinës

Gjyqi ndaj Ibrahim Çelos në Selanik, për vrasjen e Hasan Prishtinës

Histori
Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Fakte
Pesë ditët e Kongresit të Lushnjës (1920) dhe vendimet e tij

Pesë ditët e Kongresit të Lushnjës (1920) dhe vendimet e tij

Histori
Publikohen dokumente dhe shifra marramendëse të pasurisë së Ahmet Zogut

Publikohen dokumente dhe shifra marramendëse të pasurisë së Ahmet Zogut

Shqipëri
Princ Leka reagon pas publikimit të dokumentit për floririn që mori Mbreti Zog

Princ Leka reagon pas publikimit të dokumentit për floririn që mori Mbreti Zog

Shqipëri
Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Agron Shala
Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Agron Shala
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Shakaxhiu i përparimit

Shakaxhiu i përparimit

Cult+
Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Histori
Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Histori
Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Cult+
Kur Wiedi zbriti nga vapori, në portin mjeran të Durrësit

Kur Wiedi zbriti nga vapori, në portin mjeran të Durrësit

Histori
Para 97 vjetësh hyri në fuqi sistemi republikan i qeverisjes në Shqipëri

Para 97 vjetësh hyri në fuqi sistemi republikan i qeverisjes në Shqipëri

Shqipëri
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Agron Shala
Viti 1921: Shpallja e Republikës së Mirditës, me ndihmën e Serbisë

Viti 1921: Shpallja e Republikës së Mirditës, me ndihmën e Serbisë

Agron Shala
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Epërsia e Ahmet Zogut ishte mungesa e çdo ndjesie

Epërsia e Ahmet Zogut ishte mungesa e çdo ndjesie

Cult+
Krenaria e pavend e shqiptarit, që vriste më shumë se tuberkulozi

Krenaria e pavend e shqiptarit, që vriste më shumë se tuberkulozi

Histori
Revista britanike për rolin e rusëve në ngritjen e Ahmet Zogut

Revista britanike për rolin e rusëve në ngritjen e Ahmet Zogut

Fakte
Vrasja e Hasan Prishtinës në dosjet italiane: Porositësi i atentatit ishte Ahmet Zogu, Beogradi njoftohet se iu hoq qafe një element bezdisës

Vrasja e Hasan Prishtinës në dosjet italiane: Porositësi i atentatit ishte Ahmet Zogu, Beogradi njoftohet se iu hoq qafe një element bezdisës

Histori
Pjetër Arbnori e Gjon Perjaku: Si bëhej politikë në burgjet komuniste?

Pjetër Arbnori e Gjon Perjaku: Si bëhej politikë në burgjet komuniste?

Cult+