LAJMI I FUNDIT:

Agron Tufa

27 Artikuj

“Anima” – kolana më e re e Shtëpisë Botuese “Dukagjini”

“Anima” – kolana më e re e Shtëpisë Botuese “Dukagjini”

Cult+
ODISEA, TELEMAKUT

ODISEA, TELEMAKUT

Poezi
Mendimi i Diana Çulit që çoi poetin para plumbit!

Mendimi i Diana Çulit që çoi poetin para plumbit!

Fakte
Perandori i fundit në botën e postrevolucionit

Perandori i fundit në botën e postrevolucionit

Filmi
Plani hakmarrës i Gramoz Ruçit kundër atyre që rrëzuan shtatoret e Enver Hoxhës

Plani hakmarrës i Gramoz Ruçit kundër atyre që rrëzuan shtatoret e Enver Hoxhës

Fakte
Fjala dhe kultura

Fjala dhe kultura

Fjala+
Çfarë është censura dhe autocensura?

Çfarë është censura dhe autocensura?

Fakte
Kur Nasho Jorgaqi spiunonte mikun e tij, Skënder Luarasi

Kur Nasho Jorgaqi spiunonte mikun e tij, Skënder Luarasi

Cult+
Nuk ka mbrojtje për Nasho Jorgaqin

Nuk ka mbrojtje për Nasho Jorgaqin

Cult+
Nasho Jorgaqi, spiuni i Sigurimit me pseudonimin “Dragoi”

Nasho Jorgaqi, spiuni i Sigurimit me pseudonimin “Dragoi”

Cult+
Shkjenia dhe Shqypnija në epopenë shqiptare të Fishtës

Shkjenia dhe Shqypnija në epopenë shqiptare të Fishtës

Analiza
BRENGA

BRENGA

Fjala+
Identifikimi traumatik i kohës në novelën “Katundi me gjuhë të fshehtë” të Martin Camajt

Identifikimi traumatik i kohës në novelën “Katundi me gjuhë të fshehtë” të Martin Camajt

Analiza
Pilulat e hidhura të ëndërrimtarëve

Pilulat e hidhura të ëndërrimtarëve

Cult+
Gërmo Tare, gërmo…

Gërmo Tare, gërmo…

Cult+
Mbijetesa e poezisë

Mbijetesa e poezisë

Fjala+
Umberto Eco, non grata në Shqipëri

Umberto Eco, non grata në Shqipëri

Fakte
Realizmi socialist

Realizmi socialist

Analiza
Agron Tufa: U kërkova ndihmë ambasadave, por nuk m’u përgjigjën

Agron Tufa: U kërkova ndihmë ambasadave, por nuk m’u përgjigjën

Shqipëri
Largimi i Agron Tufës sjell reagime në Shqipëri

Largimi i Agron Tufës sjell reagime në Shqipëri

Shqipëri
Më mirë të jesh çoban i kuptueshëm prej kopesë së berrave, sesa poet i kuptuar gabim prej njerëzve!

Më mirë të jesh çoban i kuptueshëm prej kopesë së berrave, sesa poet i kuptuar gabim prej njerëzve!

Fjala+
TRISTIA

TRISTIA

Poezi
Shkrimtarët që i bënë ekspertizën Visar Zhitit

Shkrimtarët që i bënë ekspertizën Visar Zhitit

Cult+
E URREJ DRITËN E MEKUR

E URREJ DRITËN E MEKUR

Poezi