0Shares

Kosova nuk është e gatshme për liberalizimin e vizave, as teknikisht e as politikisht, ndërkohë që skandalet në Kosovë ilustrojnë pamundësinë e shtetit si tërësi e drejtësisë përfshirë edhe EULEX-in për të dekonstruktuar një strukturë të ndërtuar kriminale.

Kështu ka thënë publicisti Veton Surroi, në pjesën e dytë të intervistës, për gazetën “Zëri”, me rast përmend rastet konkrete ku Kosova dëshmon se është ende larg me sundimin e rendit dhe ligjit.

Ai thotë se kjo tregon se është integruar ajo pjesë e mentalitetit të krimit në të gjitha strukturat e shtetit dhe direkt e kontrollon shtetin.

Surroi vlerëson se, bashkësia ndërkombëtare mund të ndihmojë vetëm nëse ka një iniciativë brenda vendit, nëse ekziston një lëvizje e fortë brenda vendit.

Sipas tij, liberalizimi i vizave më tepër i nevojitet Kosovës për të shkarkuar presionin social dhe po të mundësohej ikja nëpërmjet lëvizjes së lirë, gjysma e qytetarëve do ta bënin një gjë të tillë, për shkak të mungesës së perspektivës në vend.

Ai foli edhe për zgjedhjen e mundshme të Kadri Veselit për kryeministër të ardhshëm të vendit, pasurimin e shpejtë të pushtetarëve etj. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)