Për shkak të pandemisë, britanikët nuk janë takuar me një mik për katër muaj, mesatarisht.

Këta persona nuk kanë parë familjen për më shumë se tre muaj, i cili është vetëm një faktor që kontribuon në statistikën e trishtuar se 55 për qind prej tyre janë më të vetmuar tani sesa kanë qenë ndonjëherë në jetë.

Të kesh një jetë shoqërore për shumë është një pjesë integrale e ruajtjes së mirëqenies dhe përmbushjes mendore, dhe hulumtimi i Buzz Bingo tregon se 20 për qind e njerëzve po mësojnë të vlerësojnë komunitetin më shumë tani që miqtë janë më larg. Londinezët, rezulton se po ndihen më të vetmuarit. 71 për qind thonë se janë ndjerë vetëm gjatë pandemisë së coronavirusit, e cila është 14 për qind mbi mesataren e vendit kur krahasohet me pjesët e tjera të vendit, shkruan Metro.

48 për qind e banorëve në kryeqytet thonë se kjo është për shkak se ata jetojnë vetëm, më shumë se kudo tjetër në mbretërinë e bashkuar.

Telefonatat me video, platformat e mesazheve dhe aplikacionet ndërvepruese kanë qenë një hir kursimi për shumë, siç tregohet nga gjetjet që 58 për qind e britanikëve thonë se teknologjia po i ndihmon ata të përballojnë  ndjenjat e vetmisë. Mungesa e teknologjisë për disa breza të vjetër ka të bëjë gjithashtu me njerëzit.

45 për qind e britanikëve ndjehen të shqetësuar për të afërmit e moshuar dhe fqinjët të cilët nuk mund të përdorin teknologjinë për të qëndruar në kontakt me të dashurit e tyre. Pavarësisht kësaj, grup mosha mbase më e njohur me teknologjinë është ajo që ndihet më e vetmuara – ata ndihen më të vetmuar se çdo brez tjetër.

Gati tre të katërtat thonë se janë ndjerë vetëm gjatë vitit të fundit, përsëri 17 për qind mbi mesataren e vendit.  /Telegrafi/