0Shares

Gjatë rritjes është shumë me rëndësi të formohen eshtrat e fortë. Shumë njerëz harrojnë se për pleqëri është shumë e rëndësishme që eshtrat të mbahen të fortë.

Dobësimi i eshtrave tanë ndodh gjatë plakjes, gjë që mund të shkaktojë thyerje dhe deformime. Që të pengoni komplikimet e tilla, ja si duhet mbajtur eshtrat …

• Kontrolloni a thua keni simptoma të osteoporozës. Nëse keni dhimbje në shpinë dhe fraktura (thyerje) të shpeshta të eshtrave, është e mundshme të keni osteoporozën.
• Patjetër duhet vizituar mjeku
• Përdorni vitamina të pasura me kalcium, sepse kalciumi i mban të shëndoshë eshtrat.
• Pini shumë qumësht, sepse është i pasur me kalcium.
• Zvogëloni përdorimin e kafeinës, sepse kjo do t’ju ndihmojë në mbajtjen e eshtrave të shëndoshë. Kujdesuni që të mos përdorni ushqim tepërt të pasur me proteina (mish, peshk, arra, fëstëk… ), të cilat ndihmojnë që trupi të tajitë kalciumin.
• Filloni të ushtroni, ushtrimet janë të shkëlqyera për shëndetin e eshtrave. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)