Në Francë, më shumë se 10 mijë raste të reja të coronavirusit janë raportuar në 24 orët e fundit, për herë të gjashtë në 12 ditë.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë të atij vendi, 10,008 raste janë regjistruar, pothuajse dy herë më shumë se të hënën, kur janë regjistruar 5,298 pacientë.

Reuters, megjithatë, vëren se numri i njerëzve të infektuar të raportuar të hënën është më i ulët për shkak të vonesave të të dhënave gjatë fundjavës, si dhe se një numër rekord i njerëzve të infektuar u regjistrua të shtunën, 13,498.

Një total prej 468,069 raste të coronavirusit janë raportuar deri më tani në shtetin francez.

Vendi sot raportoi 78 viktima të tjera të virusit, duke e dërguar numrin e përgjithshëm të vdekjeve në 31,416. /Telegrafi/