0Shares

Një kamion me fruta pyjore i kompanisë “Eurofruti” nuk ka arritur të shkojë në destinacionin e paraparë, pasi që autoritetet e Serbisë nuk e kanë lejuar ta përdorë si transit shtetin serb për t’i eksportuar ato produkte në Slloveni.

Produktet e kësaj kompanie nga fshati Mramor i Prishtinës janë kthyer prapa në pikën kufitare në Merdarë, pasi doganierët serbë përfaqësuesve të kësaj kompanie iu kanë kërkuar një dokument të shtetit serb.

Përfaqësuesit e saj thanë se dokumentet për eksport i kanë të lëshuara nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, por ato nuk po u vlejnë aspak në momentin kur u duhet të kalojnë nëpër territorin e Serbisë, raporton KTV.

Tashti ata do të detyrohen që t’i dërgojnë mallrat e veta për në Slloveni nëpërmjet pikës kufitare në Mal të Zi, për çka duhet të nxjerrin edhe dokumente të reja eksporti. Megjithëse është folur shumë për marrëveshjen e tregtisë së lirë, prodhuesit kosovarë shpesh hasin në këso lloj problemesh. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)