0Shares

Anëtarët e pakënaqur të Parisë Demokratike Serbe të Kosovës, në krye me nënkryetaren e kësaj partie, Katarina Ajdancic kanë paralajmëruar sot se do të formojnë një parti të re politike, të cilën do ta emërtojnë Partia Socialdemokrate e Kosovës.

Ajdancic ka thënë se partia e re ë është në formim dhe do të merr pjesë në zgjedhjet e ardhshme lokale në Kosovë, të cilat do të mbahen në vjeshtën e këtij viti.

Siç transmeton Blic ajo ka thënë se është e pakënaqur me mënyrën se si e ka udhëhequr Partinë Demokratike Serbe të Kosovës, kryetari i saj Sasa Gjokic dhe për këtë shkak do ta braktisë atë.

Ajdancic ka thënë se do të jep dorëheqje nga funksioni i nënkryetares së Partisë Demokratike Serbe të Kosovës dhe pastaj do të bëjë kërkesë në Komisionin Qendror Zgjedhor të Kosovës për regjistrimin e partisë politike me emrin Partia Socialdemokrate e Kosovës.

“Serbët nga Plemetini, Prilluzha dhe fshatrat e tjera të komunave të Obiliqit dhe Vushtrrisë dëshirojnë kuadrat ë reja të pa komprometuara dhe me ide të reja”, ka thënë Ajdancic.

Selia e Partisë Socialdemokrate të Kosovës do të jetë në Plemetin të Obiliqit. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)