Ushtria e Ukrainës tha se Rusia kishte tërhequr disa trupa nga qytetet në bregun e kundërt të lumit Dnieper nga qyteti Kherson, raporti i parë zyrtar ukrainas për një tërheqje ruse në atë që tani është vija kryesore e frontit në jug.

Reklama

Deklarata jepte vetëm detaje të kufizuara dhe nuk përmendi ndonjë forcë ukrainase që ka kaluar Dnipro, raporton theguardian.

Zyrtarët ukrainas theksuan gjithashtu se Rusia kishte intensifikuar bombardimet përtej lumit, duke ndërprerë sërish energjinë në Kherson, ku energjia elektrike kishte filluar të rivendosej vetëm gati tre javë pasi trupat ruse liruan qytetin dhe u larguan përtej lumit.

Që kur Rusia braktisi Kherson muajin e kaluar, nëntë muaj pas pushtimit të Ukrainës, lumi tani formon të gjithë shtrirjen jugore të frontit, raportoi reuters.

Reklama
Reklama

Rusia tashmë u ka thënë civilëve që të largohen nga qytetet që janë 15 km afër lumit dhe ka tërhequr administratën e saj civile nga qyteti Nova Kakhovka. Zyrtarët ukrainas kanë thënë më parë se Rusia tërhoqi disa artileri pranë lumit në pozicione më të sigurta më larg, por deri më tani nuk kishin thënë se forcat ruse po largoheshin nga qytetet.

“Një rënie në numrin e ushtarëve rusë dhe pajisjeve ushtarake vërehet në vendbanimin Oleshky”, tha ushtria, duke iu referuar qytetit përballë qytetit Kherson, në anën e largët të një ure të shkatërruar mbi Dnipro.

“Trupat armike u tërhoqën nga disa vendbanime të rajonit Kherson dhe u shpërndanë në rripa pyjore përgjatë seksionit të autostradës Oleshky – Hola Prystan”, tha ai, duke iu referuar një rruge 25 km përmes qyteteve buzë lumenjve të bregut përballë qytetit Kherson. /Telegrafi/

Reklama
Reklama