0Shares

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Burim Ramadani, në arsyetimin për thirrjen në interpelancë të Ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Ramë Buja, ka thënë se përdorimi i drogave në shkollat e Kosovës është i lartë.

Ramadani ka theksuar se mungojnë statistikat e plota dhe gjithëpërfshirëse nga institucionet qeveritare, por ai ka përmendur statistika nga institute vendore dhe ndërkombëtare.

Ramadani ka thënë se rreth 20 për qind ose çdo i pesti nxënës në shkollat fillore dhe të mesme janë përdorues të drogës, kryesisht të lehta, transmeton KP.

Në kërkesën e Ramadanit, i cili është mbështetur edhe nga 7 deputetë tjerë është kërkuar që për mësimdhënësit të organizohen trajnime të menjëhershme në tërë Kosovën për përdorimin e drogave nga nxënësit, të investohet në hulumtime mbi të cilat do të krijoheshin strategji efektive, të ndërmerren fushata sensibilizuese me nxënës për rrezikun e drogës si dhe të ndërtohet instituti për sëmundjet e varshmërisë, këtë vit.

Ramadani ka akuzuar tri Ministritë, atë të Arsimit, Shëndetësisë dhe Ministrinë e Punëve të Brendshme të cilat sipas tij, për mungesë bashkëpunimi nuk kanë arritur të bëjnë asgjë në këtë aspekt. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)