0Shares

Qeveria e Kosovës vazhdon të shprehet tejet e zhgënjyer me vendimin e Brukselit për shtyrjen e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim Asociim (MSA).

Ndërkohë, opozita shpreh zhgënjimin me punën e qeverisë në fushën e integrimeve.

Ndërlidhja e procesit të integrimit evropian me dialogun Kosovë-Serbi, nga qeveria shihet si mjaft i dëmshëm për procesin integrues të Kosovës.

Ministirja e Integrimeve Evropiane, Vlora Çitaku, tha të premten se ndërlidhja e procesit të integrimeve me rezultatet e bisedimeve ka ndikuar që të ketë vonesa në këtë drejtim, për çka ajo u shpreh tejet e zhgënjyer.

Ministrja Vlora Çitaku vlerësoi po ashtu se për shkak të mospajtimeve në Bruksel, Kosova ka mbetur prapa në proceset integruese, përderisa ritheksoi gatishmërinë e qeverisë për fillimin e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit.

Ndërkohë, kryetari i Komisionit për Integrime Evropiane, Lutfi Haziri, deputet i Lidhjes Demokratike të Kosovës i tha “Radios Evropa e Lirë” se me këtë ritëm dhe trend të punës së qeverisë, Kosova mund të ketë mjaftë sfiduese që të sigurojë caktimin e datës për nisjen e negociatave me BE-në edhe gjatë verës së vitit 2013.

“Po aq sa Qeveria e Kosovës është e zhgënjyer me Brukselin, po aq ne si opozitë dhe populli i Kosovës jemi të zhgënjyer me qeverinë”, thekson Haziri.

Përkundër faktit që Bashkimi Evropian nuk ka caktuar datën për fillimin e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit, Qeveria e Kosovës është shprehur e gatshme që t’i përmbushë kriteret e përcaktuara nga Brukseli për këtë fazë deri në fund të muajit janar.

Brukseli i ka ndarë këto kritere ne afatshkurta dhe afatgjata.

Sundimi i ligjit, reforma e administratës publike, trashëgimia kulturore dhe tregtia, bëjnë pjesë në kriteret kryesore në të cilat Kosova duhet të shënojë përparime muajt e ardhshëm, përfshi edhe miratimin e infrastrukturës ligjore. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)