Presidenti rus, Vladimir Putin ka një plan arratisjeje në rast se Rusia humbet luftën që filloi në Ukrainë, tha të mërkurën një ish-shkrues i fjalimeve të shefit të Kremlinit.

Reklama

Abbas Gallyamov, i cili është gjithashtu një analist politik, tha se një burim i besuar i tha atij se Kremlini, që nga pranvera, ka zhvilluar një plan rezervë për një disfatë të mundshme në Ukrainë, që përfshin Putinin dhe udhëheqjen e lartë që të arratisen në Venezuelë, shkruan newsweek.

“Zakonisht nuk ritregoj histori të brendshme, por sot do të bëj një përjashtim. Së pari, i besoj shumë burimit dhe së dyti, informacioni është shumë i sigurt”, shkroi Gallyamov në Telegram.

Reklama

Sipas Gallyamov, projekti është quajtur jozyrtarisht “Arka e Noes”. Argjentina dhe Venezuela dyshohet se janë ndër opsionet kryesore për arratisjen e Putinit, por Kina u konsiderua në fazat e hershme të bisedimeve.

Reklama

“Siç nënkupton emri [Arka e Noes], ka të bëjë me gjetjen e tokave të reja ku mund të shkoni në rast se bëhet krejtësisht e pakëndshme në atdheun tuaj”, shkroi Gallyamov. Bashkëpunëtorët e liderit nuk përjashton që ai të humbasë luftën, të humbasë pushtetin dhe të evakuohet urgjentisht.

Gallyamov, i cili jeton në mërgim në Izrael që nga viti 2018, tha se Yury Kurilin, nënkryetari dhe shefi i stafit të kompanisë ruse të energjisë Rosneft, është “njeriu në terren” që bën të gjitha aranzhimet për një evakuim potencial në Venezuelë.

Reklama

“Në verë, ai dha dorëheqje zyrtarisht nga [Rosneft] dhe tani iu përkushtua tërësisht ‘Arkës së Noes’,” shkroi Gallyamov dhe shtoi se “Ai ka nënshtetësi amerikane dhe lidhje të mira. Ai u diplomua në Universitetin Hayward në Kaliforni [dhe] punoi në strukturat e BP, përfshirë në pozicionin e lartë të drejtorit të çështjeve të korporatave”.

Reklama

Kujtojmë se Kurilin është ende i listuar si zëvendëspresident dhe shef i stafit të Rosneft.

“Për fat të keq, burimi im nuk di asnjë detaj tjetër, megjithatë, ajo që është thënë është e mjaftueshme për të kuptuar: kur ata [Rusia] thonë se “gjithçka po shkon sipas planit”, ka kuptim të sqarohet se cili plan. Ata duket se kanë më shumë se një plan”, përfundoi Gallyamov. /Telegrafi/