0Shares

Presidenti i Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), Suma Chakrabarti, gjatë vizitës së tij të parë në Kosovë, vizitoi fabrikën e qumështores VITA nga Devolli Group. Gjatë kësaj vizite, ai u takua me Ministren e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), Mimoza Kusarin - Lila, me të cilën vizituan fabrikën e qumështores VITA, ku u shoqëruan nga pronari i Devolli Group, Blerim Devolli, Drejtori i Përgjithshëm Xhelal Radoniqi si dhe Drejtori i Zhvillimit të Qumështores VITA, Ernest Jusufi.

Gjatë kësaj vizite, Suma Chakrabarti u njoftua për së afërmi me rezultatet e bashkëpunimit në mes të BERZH-it dhe Devolli Group si dhe u njoh me mënyrën se si funksionon fabrika.

Gjithashtu ai shprehu mbështetjen e vazhdueshme të Bankës për ngritjen e kapaciteteve prodhuese kosovare, duke vënë theks të veçantë në rezultatet e arritura nga bashkëpunimi me Devolli Group, në qumështoren VITA e cila tanimë zotëron pajisjet dhe teknologjinë ndër më modernet jo vetëm në Kosovë, por edhe më gjerë.

Si rezultat i këtij bashkëpunimi në mes të BERZH-it dhe Devolli Group, qumështorja VITA tashmë ka 6 linja prodhimi për qumësht, jogurt dhe produkte të tjera të qumështit ndërsa kapacitetet prodhuese tejkalojnë 32 mijë litra në orë.

Bashkëpunimet e tilla nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, jo vetëm që rrisin kapacitetet prodhuese të kompanive vendore, por edhe kontribuojnë në rritjen e mirëqenies sociale të të gjithë qytetarëve. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)