Një pacient me coronavirus i cili u duartrokit nga stafi i Kujdesit Intensiv vetëm disa muaj më parë pasi mbijetoi një betejë 60-ditore me sëmundjen ka vdekur.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, inxhinieri i hapësirës ajrore Roehl Ribaya, 47 vjeç, ishte pacienti i fundit me COVID-19 që u largua nga Kujdesi Intensiv i Spitalit Blackpool Victoria në korrik pasi kaloi gati dy muaj në një ventilator mekanik.

Babai i një fëmije u zhvendos në një pavijon të përgjithshëm për rehabilitim pasi pastroi infeksionin dhe përfundimisht u lirua më 14 gusht.

Por ai pësoi një arrest kardiak në shtëpi në Lytham, Lancashire – Angli, më 13 tetor dhe vdiq në spital dy ditë më vonë.

E veja e tij, infermierja Stella Ricio-Ribaya, tha se ai ‘nuk u shërua kurrë’ nga efektet afatgjata të virusit.

Familja beson se vdekja e Z. Ribaya ishte e lidhur me një seri ndërlikimesh që vonojnë pasi sëmundja origjinale të jetë pastruar.

Z. Ribaya mbërriti në spitalin Blackpool më 29 maj dhe kaloi 48 ditë në kujdesin intensiv në një ventilator.

Në korrik, kur ai u përjashtua nga kujdesi intensiv, këshilltari kryesor Dr Jason Cupitt tha se sinjalizoi se ata ‘kishin mbijetuar nga vala e parë e këtij vrasësi të heshtur’.

Z. Cupitt tha në atë kohë: “Është e mahnitshme të jesh në gjendje t’i japësh lamtumirë pacientit të fundit me COVID-19”.

Rreth 60,000 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar mendohet se vuajnë nga efektet afatgjata të sëmundjes dhe zonja Ricio-Ribaya ka frikë se burri i saj mund të jetë e para nga shumë tragjedi nga COVID-19. /Telegrafi/