0Shares

Kryetari ilegal i Mitrovicës në veri, Krstimir Pantic, nuk përjashton mundësinë e vendosjes së barrikadave të reja në rrugët dhe vendkalimet kufitare në veri, në qoftë se serbët e veriut nuk marrin garancitë e kërkuara lidhur zbatimin e marrëveshjes për Menaxhimin e Integruar të Kufirit.

“Barrikadat janë të mundshme, por shpresoj se nuk do të vijë deri te një situatë e tillë ", ka thënë Pantic në një intervistë për agjencinë serbe Tanjug.

Përfaqësuesit e katër komunave serbe nga veriu i Kosovës, siç është paralajmëruar, të martën (4 dhjetor) do të takohen sërish me presidentin e Serbisë, Tomislav Nikolic, i cili do t’ua dorëzojë atyre protokollin e nënshkruar për implementimin e marrëveshjes për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, në mënyrë që pastaj Kuvendi i komunave të veriut të përcaktohet lidhur me hapat e mëtejmë.

Serbët e veriut kërkojnë garanci të fortë se mallrat nga veriu i Kosovës nuk do të zhdoganohen në vendkalimet kufitare në Jarinë dhe Bërnjak, se serbëve nuk do t’iu imponohen dokumentet e Kosovës, dhe se nuk do t’ju konfiskohen patentshoferët dhe targat që lëshohen nga MUP-i serb, ka precizuar Pantic.

“Kërkojmë dhe insistojmë që pikëkalimt të jenë vërtetë vendkalime administrative, e jo kufij siç dëshirojnë shqiptarët”, tha Pantic.

Ai ka thënë se kur bëhet fjalë për grumbullimin e mjeteve nga taksat doganore ekziston propozimi që pjesa më e madhe e mjeteve të arkëtuara të derdhen në fondin komunave në veri, por ende nuk është e qartë nëse kjo do të realizohet përmes buxhetit të Kosovës, apo do të gjendet ndonjë model tjetër.

Pantic ka theksuar se serbët e veriut nuk dëshirojnë konflikt me Qeverinë e Serbisë, por do të përpiqen të shfrytëzojnë të gjitha mjetet e lejuara demokratike për të shprehur mospajtimin me përpjekjet që t’ju imponohet diçka, që sipas tij, është e panatyrshme. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)