0Shares

Ka nisur të mërkurën në Gjilan procesi gjyqësor ndaj kryetarit të Vitisë, Nexhmedin Arifi, dhe ndaj Kabil Hajdarit, të akuzuar për korrupsion e shmangie nga tatimi.

Sipas aktakuzës, Arifi dyshohet se duke qenë në pozitën e kryetarit të Vitisë, më 22 gusht 2008, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore, në kundërshtim me Ligjin mbi ndërmarrjet publike, ka marrë vendimin për ekzekutimin e vendimit të Kuvendit komunal për derajonalizimin “Higjiena”, njësia punuese në Viti, e cila ishte pjesë integrale e “Higjienës” në Gjilan, transmeton KTV.

Sipas aktakuzës, Arifi i ka mundësuar Kabil Hajdarit që t’i keqpërdorë mjetet e kompanisë publike, duke e dëmtuar buxhetin e Kosovës në vlerën e 79 mijë eurove.

Ndërsa, i dyshuari Kabil Hajdari, në gusht të viti 2008 deri në maj 2011, derisa ka qenë drejtor në Ndërmarrjen “Univerzal”, me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore, mjetet e trustit pensional për punëtorët e kësaj ndërmarrjeje, edhe pse kanë qenë në listën e pagave, trusti pensional atyre nuk u është paguar fare, duke u shkaktuar dëm të dëmtuarve në vlerë të 16 mijë eurove. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)