0Shares

Negociata pa letra, jotransparente apo edhe bisedime të fshehta e konfidenciale, janë epitetet që kryesisht u janë veshur bisedimeve politike që kanë zhvilluar Prishtina dhe Beogradi në këto vitet e fundit , nisur nga Rambuje, Vjena e deri te bisedimet e fundit të Brukselit.

Për ata që kanë qenë pjesë e negociatave, mbyllja e tyre për opinionin dhe mediat shihet në funksion të rezultatit pozitiv, përkatësisht arritjes së marrëveshjeve, shkruan “Tribuna”.

Kurse për ata që proceset i shikojnë nga larg, negociatat pa letra konsiderohen të dyshimta dhe jo shumë të besueshme.

Ish-ministri i Jashtëm, Skënder Hyseni, shumë aktiv në procesin e Vjenës dhe atë të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, kur ishte dhënë mendimi për ligjshmërinë e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, e ka pranuar se në disa raste as ai vetë nuk ka qenë transparent, por ka shprehur bindjen se kjo sjellje e tij e ka ndihmuar procesin.

“Mund t’ju them, me keqardhje të madhe ndaj jush, por edhe ndaj opinionit se në procesin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, të cilin e kam udhëhequr unë, nuk kam qenë transparent”, ka thënë Hyseni. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)