Gjenerali i pensionuar i ushtrisë së Serbisë, Bozhidar Deliq, ka ndërruar jetë sot pas një sëmundje të rëndë nga e cila vuante.

Deliq së fundmi ishte zgjedhur nënkryetar i Kuvendit të Serbisë. Në zgjedhjet e 3 prillit ishte bartës i listës së koalicionit DSS-POKS, si dhe president i lëvizjes “Nuk ka kthim – prapa është Serbia”, që ishte slogan i brigadës së motorizuar 549 të ushtrisë serbe që operoi gjatë luftës në Kosovë, transmeton Telegrafi.

Ai ishte në krye të brigadës 549 që operoi në Kosovë,  ku kjo brigadë gjatë periudhës 1998-1999 kishte kryer shumë vrasje mbi civilët shqiptarë në Kosovë.

Reklama

Madje Fondi për të Drejtat Humanitare, pati publikuar të dhënat që në zonën ku kishte operuar brigada e tij, ishin vrarë mbi 2.100 civilë shqiptarë. /Telegrafi/

Reklama