Murat Ahmeti, në botën si karikaturë e përhershme e vetvetes

Në vitin 1853 shpërtheu Lufta e Krimesë mes Rusisë dhe Perandorisë Osmane. Të frikësuar se rusët do të pushtojnë Bosforin dhe Dardanelet, osmanëve të lodhtë në ndihmë u shkoi Anglia, Franca dhe Sardenja. Krah francezëve morën pjesë edhe mirditorët, të udhëhequr nga kapedani Bibë Doda. Roli i tyre thuhet se ishte i rëndësishëm, për çka … Continue reading Murat Ahmeti, në botën si karikaturë e përhershme e vetvetes