0Shares

Monumenti është larguar nga Presheva dhe atëherë kur arrihet marrëveshja për vendosjen në lokalitetin e duhur, do të kthehet në qytet, ka thënë për Danas një burim nga policia e Serbisë.

Jo zyrtarisht merret vesh se monumenti është dërguar në Nish, por ende nuk ka konfirmim nga pushteti serb.

Ndryshe, OSBE në Serbi ka shprehur keqardhje që bisedimet për gjetjen e kompromisit janë ndërprerë me vendimin e Qeverisë së Serbisë për ta hequr monumentin. Sipas OSBE-së, marrëveshja e pranueshme ka qenë shumë afër dhe se është dashur të vazhdojnë bisedimet për këtë çështje.

Ndërkaq, Ambassda e Britanisë dhe ajo amerikane në Beograd kanë kërkuar përmbajtje duke ftuar të gjitha palët për të vazhduar bashkëpunimin me OSBE-në për ta gjetur zgjidhjen afatgjate për këtë çështje. /Telegraf/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)