0Shares

Realizimi i një projekti të përbashkët nga USAID-i dhe Komuna e Mitrovicës, ka mundësuar përmirësimin e shërbimeve për qytetarët në Zyrat e gjendjes civile në Mitrovicë.

Në kumtesën e komunës së Mitrovicës bëhet e ditur se brenda këtyre Zyrave që janë pajisur me mjete moderne të punës janë lehtësuar dhe thjeshtësuar procedurat për qytetarët.

Abdullah Bejtullahu, drejtor për Administratë në Komunën e Mitrovicës, tha se në Zyrat e gjendjes civile vazhdimisht kanë pasur ngarkesë të madhe nga palët për shkak të disa problemeve specifike që janë trashëguar. Në këtë kontekst, ai përmendi plaçkitjen e librave amë nga Serbia në kohën e luftës, mandej pamundësinë për të hapur të gjitha zyret e gjendjes civile nëpër lokalitete etj.

Ai tha se deri me tani janë bërë investime të dukshme që kanë përmirësuar shërbimet në këtë fushë.

“Para një viti është hapur zyra e pritjes për qytetarë, në mënyrë që për të gjitha kërkesat dhe ankesat e qytetarëve të ketë një vend të caktuar, ndërsa së fundi me një investim të USAID-it dhe Komunës, zyrat e gjendjes civile janë shndërruar në një ambient bashkëkohor”, tha ai.

Drejtori Bejtullahu, sqaroi se bëhet fjalë për projektin që njihet si Sistemi i shërbimeve të hapura për qytetarë si dhe Shërbimi i menaxhimit të palëve në administratën e komunës. “Në kuadër të këtyre shërbimeve tash e tutje palët do të orientohen sipas një shërbimi elektronik, ku do të pajisen me numër, më anë të të cilit do të drejtohen në njërën prej tavolinave të zyrtarëve”, tha ai.

Vlera e këtij projekti, për të cilin 80 për qind të mjeteve i ka siguruar USAID-i, ndërsa pjesën tjetër komuna, është 39 mijë e 401 euro. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)