0Shares

Lëvizja “MJAFT” denoncon deputetët e Kuvendit të Shqipërisë se ndryshojnë procesverbalet e mbledhjeve të komisioneve parlamentare për të përfituar në mënyrë të kundërligjshme pagesën prej 2.500 lekësh.

Në raportin “Unë Votoj” të publikuar dje nga “MJAFT” për veprimtarinë e Parlamentit gjatë periudhës 15 shtator – 24 dhjetor 2012 bëhet e ditur se gjysma e procesverbaleve të komisioneve të përhershme ndryshohen në mënyrë që të shtohen deputetët që realisht nuk kanë qenë prezent në mbledhje.

Sipas raportit, nga ballafaqimi i procesverbaleve rezulton se nga 85 procesverbale, 43 prej tyre janë të ‘manipuluara’ duke i shkaktuar Kuvendit të Shqipërisë një dëm financiar prej 567.500 lekësh.

“Vihet re një përkeqësim i situatës sa i përket prezencës fiktive të deputetëve në mbledhjet e komisioneve parlamentare si dhe në ndryshimin e përmbajtjes së procesverbaleve të mbledhjeve nga administrata e Kuvendit. Për periudhën 15 shtator-24 dhjetor janë verifikuar 85 procesverbale zyrtare të marra nga faqja zyrtare e Kuvendit të Shqipërisë dhe janë ballafaquar me të dhënat e skuadrës ‘Unë votoj’. Nga ballafaqimi i procesverbaleve rezulton se nga 85 të tilla 43 prej tyre janë të ndryshuara. Kjo shkelje, e pa përcaktuar në Rregulloren e Kuvendit, por e njohur nga ligji për ruajtjen e dokumenteve zyrtare, i ka shkaktuar Kuvendit të Shqipërisë një dëm financiar prej 567.500 lekë të reja”, thuhet në raport, shkruan "BalkanWeb".

Një tjetër shkelje e konstatuar nga lëvizja “MJAFT” është edhe mos respektimi i kuorumit dhe rekordin për këtë e mban komisioni kuvendor i Veprimtarisë Prodhuese, i cili ka miratuar 10 projektligje në mungesë të kuorumit, i ndjekur nga komisionet e Ekonomisë dhe Politikës së Jashtme, respektivisht me dy mbledhje si dhe nga komisioni i Medias me një mbledhje. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)