Boris Mints është një nga disa biznesmenë të pasur rusë që flet kundër pushtimit rus të Ukrainës dhe presidentit Vladimir Putin.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, shumica e njerëzve të profilit të lartë në vend kanë qëndruar të heshtur për luftën, duke shmangur kritikat ndaj Kremlinit.

Dhe për këtë, ekziston një shpjegim i thjeshtë, sipas Mints: “Ata të gjithë kanë frikë”.

Kremlini ka një reputacion për goditjen e kritikëve të hapur të presidentit Vladimir Putin me përmbajtjen në kanalet ruse të lajmeve të kontrolluara.

Protestat e paautorizuara gjithashtu janë ndaluar në vend që nga viti 2014.

Sipas BBC, Mints tha se “çdo person” që kritikon hapur Putinin “ka arsye të shqetësohet për sigurinë personale”.

Reklama

Megjithatë, në një intervistë të bërë përmes emailit, ai i tha BBC-së: “Unë nuk kam ndërmend të jetoj në një bunker, siç bën zoti Putin”.

Reklama

Ndërkohë, 64-vjeçari, i cili e ndërtoi pasurinë e tij përmes kompanisë së investimeve O1 Group, të cilën e themeloi në vitin 2003 dhe më pas e shiti në vitin 2018, tha se në Rusi është “mënyra e zakonshme” për të ndëshkuar një pronar biznesi për “intolerancën” e tyre ndaj regjimit ishte për të “hapur një çështje penale të sajuar kundër biznesit të tyre”.

“Raste të tilla penale do të prekin jo vetëm vetë pronarët e bizneseve, por edhe familjen dhe punonjësit e tyre”, tha ai.

Reklama

“Çdo lider biznesi i pavarur nga [Putini] shihet si një kërcënim pasi ai ose ajo mund të jetë në gjendje të financojë opozitën ose të kultivojë protesta – si të tillë, ata njerëz shihen si armiq të Putinit dhe, për rrjedhojë, si armiq të shtetit”, ka shtuar ai. /Telegrafi/

Reklama