Kryeministrja britanike Liz Truss komentoi njoftimin për mobilizimin rus dhe pushtimin e Ukrainës në intervistën e saj të parë për televizionin amerikan CNN.

“Putin bëri një gabim strategjik duke pushtuar Ukrainën. Mendoj se ukrainasit e mposhtën atë. Ne kemi parë që ukrainasit të vazhdojnë të luftojnë. Dhe nuk mendoj se ai e kishte parashikuar forcën e reagimit nga bota e lirë”, tha Truss.

E pyetur si duhet të përgjigjen liderët perëndimorë nëse Putin rrit aktivitetin ushtarak në Ukrainë, Truss tha se ata nuk duhet të dëgjojnë kërcënimet e rreme.

“Në vend të kësaj, ajo që duhet të bëjmë është të vazhdojmë të vendosim sanksione ndaj Rusisë dhe të vazhdojmë të mbështesim ukrainasit. Nëse Putin lejohet të ketë sukses, ai jo vetëm që do të dërgonte një mesazh të tmerrshëm në Evropë dhe, natyrisht, një kërcënim të madh për vetë popullsinë ukrainase, por gjithashtu do të dërgonte një mesazh për regjimet e tjera autoritare në mbarë botën se kjo është disi e pranueshme – një pushtim i një kombi sovran”, tha ajo.

Reklama
Reklama

“Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të mbetemi të vendosur, që të mos dëgjojmë zhurmën e armëve që kërcënon Putin dhe të vazhdojmë t’i mbështesim ukrainasit deri në fund. Kjo është ajo që do të bëjë Mbretëria e Bashkuar”, tha Truss. /kp/Telegrafi/