Shifrat e reja sugjerojnë se Shtetet e Bashkuara janë ende donatori më i madh i ndihmës ushtarake për Ukrainën.

Instituti Kiel për Ekonominë Botërore thotë se Uashingtoni u zotua të shpenzojë më shumë se 25 miliardë dollarë midis 24 janarit dhe 1 korrikut, raporton bbc.

Britania e Madhe ka kryer shumën e dytë më të madhe, me Poloninë dhe Gjermaninë të tretat dhe të katërt në listë.

Shifrat nuk marrin parasysh shumat e kryera, por jo të shpenzuara në fakt, kështu që është e mundur që ato të mos japin një pasqyrë të plotë të asaj ndihme që po arrin forcat e armatosura të Ukrainës.

Reklama

Më vete, studiuesit shikuan angazhimet e përgjithshme të ndihmës në muajin korrik, duke përfshirë ndihmën financiare dhe humanitare për Ukrainën.

Reklama

Ata thanë se muajin e kaluar se “Vendet donatore nuk filluan pothuajse asnjë ndihmë të re, por ata dhanë një pjesë të mbështetjes tashmë të përkushtuar, siç janë sistemet e armëve”. /Telegrafi/