Kryebashkiaku i Khersonit është rrëmbyer nga forcat ruse, kanë raportuar një numër mediash ukrainase.

Siç bëhet e ditur, Ihor Kolykhaiev kishte mbetur në qytetin e pushtuar për t’u shërbyer qytetarëve të tij, transmeton Telegrafi.

Kyiv Independent dhe Ukrainska Pravda kanë cituar deklaratën e këshilltares së Kolykhaiev, Halyna Liashevska.

“Ata e kanë rrëmbyer Ihor Kolykhaiev”, tha ajo në këtë deklaratë.

Që nga fillimi i luftës, ka pasur disa raporte për rrëmbim të aktivistëve dhe figurave pro-ukrainase në territoret e pushtuara. /Telegrafi/