0Shares

Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku, nën nderimin e Gardës Ceremoniale të FSK-së, ka pritur ish-bashkëluftëtarin e tij kroat, tash ministër i Mbrojtjes së Kroacisë, Ante Kotromanovic.

Ministri Çeku ka marrë mbështetjen e homologut të tij kroat për bashkëpunim bilateral, mbështetje të FSK-së dhe mbështetje për Kosovën në rrugën drejt NATO-s. Kurse ministri i Mbrojtjes së Kroacisë, Kotromanovic, ka shprehur gatishmërinë e tij për bartjen e të gjitha përvojave të ushtrisë kroate tek FSK-ja, në mënyrë që kjo forcë të ngritët në nivel më të lartë.

Në këtë takim po ashtu është nënshkruar edhe “Plani i Veprimit 2013” në mes të dy Ministrive, raporton KP.

Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku, ka thënë se Republikën e Kosovës dhe atë të Kroacisë i lidh e kaluara dhe e ardhmja. Çeku ka thënë se gjatë takimit me homologun e tij, ka marrë tri mbështetje, atë për bashkëpunim bilateral, mbështetje në rrafshin rajonal dhe në rrugën e Kosovës për në NATO.

Ndërkaq, ministri i Mbrojtjes së Kroacisë, Ante Kotromanovic, ka thënë se është i interesuar që të krijojë një urë të mbrojtjes në mes të dy vendeve.

“Ne sot jemi marrë vesh për planin e bashkëpunimit për vitin e ardhshëm, dhe ne kemi dëshirë që të krijojmë një urë në mes Kosovës dhe Kroacisë, një urë të mbrojtjes dhe të përfitojmë edhe ne edhe ju. Do të bashkëpunojmë në fushën e trajnimit dhe shkollimit, të industrisë së mbrojtjes dhe këto janë qëllimet tona. Qëllimi ynë është që Forcat e Mbrojtjes së Kosovës të jenë të forta dhe ne do t’i ndihmojmë në këtë drejtim”, ka thënë ai.

Kotromanovic ka shprehur përkrahjen e tij për Kosovën që të konsolidohet si shtet si dhe mbështetje për ngritjen e kapaciteteve të FSK-së në nivel më të lartë, duke shprehur bindjen e tij se së shpejti Kosova dhe Kroacia do të jenë anëtare të NATO-s.

Ai ka shprehur gatishmërinë e tij që të gjitha përvojat që i ka ushtria kroate t’i bartë te Forca e Sigurisë së Kosovës. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)