Presidenti amerikan, Donald Trump dhe ish-nënkryetari Joe Biden patën një bisedë telefonike “miqësore” për coronavirusin, dhe kandidati për president nga demokratët sulmoi mënyrën se si Trump iu përgjigj pandemisë.

“Donald Trump nuk është fajtor për coronavirusin. Por ai është përgjegjës për përgjigjen tonë”, tha Biden.

“Shumë amerikanë vuajnë nga lëvizjet dhe vonesat e tij të gabuara”, shtoi ai.

“Presidenti duhet të përdorë kompetencat që ligji federal i jep atijn për të siguruar prodhimin e pajisjeve mbrojtëse për punonjësit e kujdesit shëndetësor, të ofrojë sigurim shëndetësor për ata që kanë mbetur, dhe të koordinojë përpjekjet federale për të siguruar furnizime”, vazhdoi Biden.

“SHBA duhet të koordinojë reagimin global ndaj kësaj krize të paparë të shëndetit publik, si dhe ndikimin e saj ekonomik afatgjatë”, tha ai.

“Trump i pëlqen të thotë se është president i luftës. Por fillo të veprosh ashtu”, theksoi Biden.

Një ditë më parë, Biden dhe Trump po flisnin në telefon për Covid-19, një sëmundje që vrau mbi 12,000 amerikanë.

Ata ranë dakord të mos i shpërndajnë detajet e intervistës. /Telegrafi/