0Shares

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga priti një delegacion nga Unioni Ndërkombëtar i Noterëve, i udhëhequr nga Dominique Savoure.

Jahjaga me këtë rast the se Oda e Noterëve të Kosovës dhe noterët janë pjesë shumë e rëndësishme e sistemit të Drejtësisë në Kosovë.

“Roli i noterëve është shumë i madh në rritjen e efikasitetit nëpër gjykata sidomos në çështje që kanë të bëjnë me pronën, trashëgiminë dhe familjen, por rol të rëndësishëm noterët kanë edhe në zvogëlimin e korrupsionit”, tha ajo.

Dominique Savoure, udhëheqës i delegacionit nga Unioni Ndërkombëtarë i Noterëve tha se është i kënaqur me gjendjen në Noterinë e Kosovës. Ai nënvizoi se roli primar i Noterëve është siguria juridike si dhe respektimi i rendit e i ligjit. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)