Lëvizjet ruse rreth Zaporizhzhia në Ukrainën juglindore mund të sugjerojnë se Moska nuk mund të mbrojë zonat kritike, ka thënë një institut me bazë në SHBA.

Reklama

Gjatë natës u raportua se presidenti rus, Vladimir Putin po tërhiqte trupat nga disa qytete në rajon, me plane për të evakuuar zyrtarët e instaluar nga Rusia.

Tani, Instituti për Studimin e Luftës tha se kjo mund të tregojë “që forcat ruse nuk mund të mbrojnë zonat kritike mes goditjeve në rritje të Ukrainës”.

Ai shtoi se “shtabi i Përgjithshëm i Ukrainës raportoi më 1 dhjetor se forcat ruse tërhoqën ose po tërheqin aktualisht personelin nga Polohy, Myhailivka dhe Inzhenerne në Zaporizhzhia, raporton skynews.

Reklama

“Shtabi i Përgjithshëm ukrainas raportoi gjithashtu se zyrtarët e okupimit rus në Burchak po kryejnë një regjistrim në përgatitje për masat e ardhshme të evakuimit”, shkruan në raport.

Reklama

Kjo pasoi sulmet e supozuara të Ukrainës ndaj trupave ruse në Myrne, Tokmak, Inzhenerne, Polohy, Yasne dhe Kinsky Rozdory në rajonin e Zaporizhzhia.

ISW njoftoi se “forcat ruse mund të tërheqin personelin nga pozicionet më afër vijës së frontit në Zaporizhzhia Oblast për të reduktuar ndikimin e rritjes së sulmeve ukrainase në përqendrimin e fuqisë punëtore dhe pajisjeve ruse”.

Ai shtoi se tërheqja nga ky “pozicion kritik” mund të tregojë se “forcat ruse nuk mund të mbrojnë të gjithë vijën e frontit në Zaporizhzhia Oblast dhe po i japin përparësi se ku të përqendrojnë forcat”.

Reklama

Megjithatë, ISW tha se është “po aq e mundshme” që Moska po “riorienton” grupimin e saj në rajon dhe “mund të zhvendosë personel të ndryshëm përsëri në këto vendbanime”. /Telegrafi/

Reklama