Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar ka publikuar raportin e fundit të inteligjencës mbi luftën në Ukrainë.

Në deklaratën e saj, ministria tha se pajisjet ruse të ripërdorura tani përbëjnë një pjesë të madhe të pajisjeve ushtarake të Ukrainës.

Raporti vazhdoi duke thënë se Ukraina ka të ngjarë të ketë kapur të paktën 440 tanke luftarake kryesore ruse dhe rreth 650 automjete të tjera të blinduara që nga pushtimi, me mbi gjysmën e flotës së tankeve të Ukrainës që aktualisht është në terren, që potencialisht përbëhet nga automjete të kapura.

Ndërkohë, dështimi i ekuipazheve ruse për të shkatërruar pajisjet e paprekura përpara se të tërhiqen ose të dorëzohen “theksojnë gjendjen e tyre të dobët të stërvitjes dhe nivelet e ulëta të disiplinës së betejës”, njoftoi ministria.

Reklama
Reklama

Raporti shton se “Me formacionet ruse nën tendosje të rëndë në disa sektorë dhe trupat gjithnjë e më të demoralizuara, Rusia ka të ngjarë të vazhdojë të humbasë armatimin e rëndë”.

Ndryshe, autoritetet ukrainase kanë pohuar se kanë çliruar 500 kilometra territor që prej kohës kur ka nisur pushtimi rus më 24 shkurt. /Telegrafi/