Parlamenti gjerman ka miratuar një rezolutë që e njeh si gjenocid “Holodomorin” e viteve 1930 të Ukrainës.

Reklama

Uria besohej se kishte vrarë më shumë se tre milionë ukrainas nën sundimin e liderit sovjetik Josef Stalin, raporton skynews.

Pas një debati ku mori pjesë ambasadori i Ukrainës në Gjermani, rezoluta u miratua me mbështetjen e dhomës së ulët të Berlinit.

Ai thotë se “vdekjet masive nga uria nuk ishin rezultat i korrjeve të dështuara; udhëheqja politike e Bashkimit Sovjetik nën Josef Stalin ishte përgjegjëse për to”.

“Nga këndvështrimi i sotëm, një klasifikim historik dhe politik si gjenocid është i qartë”. thotë ai.

Reklama

Ndryshe, ukrainasit shënuan 90-vjetorin e fillimit të urisë vetëm disa ditë më parë. /Telegrafi/