0Shares

Grupi i Grave Deputete në Kuvendin e Republikës së Kosovës ka mirëpritur vendimin e Gjykatës Kushtetuese në rastin Gezim dhe Makfire Kastrati kundër Republikës së Kosovës.

Në këtë vendim, konstatohet edhe njëherë se institucionet e Kosovës nuk i kanë siguruar mbrojtje të ndjerës Diana Kastrati, e cila ishte vrarë brutalisht në mes të Prishtinës në maj të vitit 2011.

Vrasja e Dianës ka dëshmuar edhe njëherë sa i brishtë është sistemi gjyqësor në vend dhe se ka dështuar në mbrojtjen e qytetarëve. Po ashtu, ka dëshmuar se dukuria e dhunës në familje mbetet shqetësim jashtëzakonisht i madh në Kosovë, thuhet në kumtesën e Grupit të Grave Deputete (GGD).

GGD thekson edhe një herë se drejtësia do të vihet në vend vetëm kur vrasësi i Diana Kastratit të merr dënimin e merituar për këtë vrasje me paramendim. Është po ashtu shumë shqetësuese që përkundër vrasjes mizore të Dianës, kujdestaria ndaj fëmijës së saj i është dhënë prindërve të vrasësit.

Grupi i Grave Deputete solidarizohet me prindërit e Diana Kastratit dhe me shumë familje të tjera që kanë përjetuar humbje të tilla. Lufta ndaj dukurisë së dhunës në familje nuk guxon të mbetet vetëm në nivel deklarativ por duhet të merren hapa konkret dhe urgjentë që kjo dukuri të luftohet në praktikë, thuhet në deklaratën e GGD. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)