0Shares

Ka filluar të mbahet vazhdimi i seancës së Kuvendit të Kosovës.

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli pas dështimit të seancës të së martës në një takim me shefat e grupeve parlamentare vendosi që vazhdimi i seancës të mbahet sot.

Deputetët e Kuvendit të Kosovës me 49 për vota për, 58 kundër dhe dy abstenime nuk i votuan rekomandimeve e Interpelancës lidhur me Vendimin e Qeverisë së Kosovës nr.04/20 të datës 20.12.2017 për rritjen e pagave të anëtarëve të Kabinetit qeveritar, Vendimin nr. 05/24 i datës 12 janar 2018, për rritjen e pagave për të gjitha kategoritë e të punësuarave që marrin paga nga buxheti i Kosovës, si dhe Vendimi nr. 15/24 i datës 12 janar 2018 për lartësinë e pagesës mujore për familjet në Skemën e Ndihmave Sociale.

Votimi lidhur me këto rekomandime u bë dy herë, pasi votimi i parë me 39 vota për, 45 kundër dhe dy abstenime nuk e pranua nga opozita.

Ndër rekomandimet e LDK-së dhe VV-së është shfuqizimi i vendimit për pagat.

Ndryshe, në rend dite është edhe Debati parlamentar, sipas kërkesës së nënkryetarit të Kuvendit,  Kujtim Shala dhe gjashtë (6) deputetëve nënshkrues lidhur me Raportin e 100 ditëve të punës të Qeverisë së Republikës të Kosovës; shqyrtimi i Vendimit të Qeverisë për ratifikimin e anëtarëve të Këshillit Shtetëror të Cilësisë të Agjencisë së Akreditimit si dhe Votimi i Raportit për gjendjen e mjedisit në Kosovë për vitin 2016. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)