Ministri i Shëndetësisë në intervistën e tij për Kanal5 ta se në Maqedoni nuk ka asnjë rast me llojin e coronavirusit nga Afrika e Jugut.

“Nuk është regjistruar rast me llojin nga Afrika e Jugut, ndërsa sipas laboratorisë ‘Zhan Mitrev”:, 70% e të infektuarve janë me llojin britanik”, tha Filipçe.

Komisioni për Sëmundje Infektive nesër mban mbledhje, lloji britanez i virusit merr hov në Maqedoni Komisioni për Sëmundje Infektive nesër mban mbledhje, lloji britanez i virusit merr hov në Maqedoni

Ndryshe lloji britanik ka bartshmëri më të lehtë dhe për këtë shkak mund të infektojë më shumë persona.

Sa i përket rritjes së numrit të rasteve ditore, ministri Filipçe tha se kjo është për shkak të motit të mirë dhe në kohën e fundit nuk respektohen masat për mbrojtje nga coronavirusi./Telegrafi/