0Shares

Një trup gjykues i përbërë prej gjyqtarëve të EULEX-it i ka liruar dy persona të cilët ishin akuzuar për veprat penale të përdhunimit, si krim i luftës, ndërsa e ka dënuar vetëm njërin prej tyre për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve.

Jovica Dejanovic u shpall i pafajshëm për përdhunim, si krim i luftës dhe për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve.

Djordje Bojkovic u shpall i pafajshëm për përdhunim, si krim i luftës, mirëpo u dënua me burgim në kohëzgjatje prej një vit e gjashtë muaj për posedim të paautorizuar, kontroll, posedim ose përdorim të armëve, thuhet në njoftimin e lëshuar nga EULEX-i.

Dënimi i tij u pezullua me kusht për një periudhë prej dy viteve.

Gjykata i liroi Dejanovic dhe Bojkovic nga akuza për krime të luftës sepse nuk u dëshmua përtej dyshimit të bazuar se të pandehurit i kishin kryer veprat penale për të cilat ata akuzoheshin.

Rasti është ndjekur nga prokurorët special të EULEX-it nga Prokuroria Speciale e Kosovës. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)