Fëmijët mund të jenë në gjendje ta përhapin COVID-19 po aq lehtë sa edhe një lloj tjetër të coronavirusit – gripin e zakonshëm, tha William Haseltine, ish-profesori në Shkollën Mjekësore të Harvardit.

“Ka çdo arsye për të dyshuar se ky virus, edhe pse mund t’ju vrasë, sillet më shumë si një virus i ftohtë, për sa i përket transmetimit. Kush drejton ftohjet? Fëmijët drejtojnë ftohjet”, tha Haseltine për CNN.

“Dhe kjo është e vërtetë për pothuajse të gjitha sëmundjet e frymëmarrjes, përfshirë ftohjet që janë shkaktuar nga coronaviruset”, shtoi ai, transmeton Telegrafi.

“Ai madje përdor të njëjtin receptor në brendësinë e hundës si një nga viruset e ftohta. Ndodh thjesht të jetë një virus i ftohtë që gjithashtu vret”, tha Haseltine.

Ky i fundit paralajmëroi se fëmijët mund të infektohen dhe të infektojnë të tjerët, kështu që ata duhet të vendosin maska.

Ai tha se fëmijët deri në pesë vjeç mund të jenë “shumë infektivë ndaj njerëzve të tjerë”.

“Rezulton se ata kanë një mijë herë më shumë virus në hundën e tyre se sa duhet të infektohen, kështu që ata janë shumë, shumë ngjitës”, tha Haseltine. /Telegrafi/