Mjeku Dragan Danillovski theksoi se duke marrë parasysh pritjen e vaksinave dhe zgjatjen e vaksinimit, ne mund ta bënim punën vetë.

“Në pritje të vaksinave, ne do ta bëjmë punën tonë në një mënyrë natyrale, sipas disa llogaritjeve, kemi diku midis 42 dhe 45% të qytetarëve të përfshirë me infeksion, pavarësisht nëse ato janë asimptomatike ose me simptoma, domethënë rreth 750.000 qytetarë.

Rreth 1.6 milion qytetarë përdorin shërbime shëndetësore në Maqedoni. Me këtë dinamikë në 2-3 muaj do të arrijmë pragun e imunitetit kolektiv, pra për kë do të jenë vaksinat?

Epidemia është befasuese duke marrë parasysh që ne jemi kampionë në Ballkan kur bëhet fjalë për ‘disponimin’ për vaksinimin, rreth 49% e qytetarëve nuk janë në gjendje të vaksinohen”, tha epidemiologu Dragan Danilovski./Telegrafi/