0Shares

Çdo qytetarë Kosovës, i interesuar për t’u certifikuar me një diplomë për njohje ndërkombëtare të gjuhës angleze Pearson, mund ta bëjë përmes kolegjit Evropian “Juridika”. Ky kolegj ka marrë nënshkrimin nga Agjencioni i Përkrahjes së Punësimit në Kosovë për fillimin e certifikimit të interesuarve varësisht prej nivelit të tyre të njohjes së gjuhës angleze.

Udhëheqësi i përgjithshëm i Agjencionit për Përkrahjen e Punësimit në Kosovë, Bedri Xhafa, shpreson të jetë një sistem i qëndrueshëm, pasi që duke qenë shumë i domosdoshëm në tjera vende, shpejtë mund të bëhet kusht edhe në Kosovë, për avancime akademike.
“Edhe ky është një sistem i përpunum në përpikmëri me shumë normativa të definume, me procese e krejt, dhe tash na e kem njëfarë përgjegjësie në rend të parë, pastaj ndaj partnerit atje dhe partnerëve të tjerë me u zhvillu si sistem, me pas qëndrueshmëri”, ka vlerësuar ai.

Nivelet e testimit do të ofrohen nga A1 deri në C2, dhe tarifat rreth testimit janë në fazën e diskutimit. Kolegji "Juridica" do të ofrojë Pearson Test English General për të gjithë qytetarët e interesuar të Kosovës nga 14 vjeç dhe më të vjetër, studentët, kurse stafi akademik i këtij kolegji do të jenë kandidatët e parë që do të marrin PTE gjeneral.

Ndërkaq, dekani i Kolegjit Evropian “Juridika”, Agron Beka, thotë se rëndësia e kësaj do të vihet re me përmirësimin e jetës në përgjithësi.

“Ka pas thyeje të mdhaja, t’u u nisë së pari në aspektin e vetëdijes, por është domosdoshmëri me qëllimin që pasardhësve me ju lon sa ma pak probleme në këtë sferë”, ka thënë dekani Beka.

Përmes këtij programi Koordinatori i projektit Pearson, Agron Hajdari, thotë se kandidatët kanë edhe mundësinë e aftësimit akademik për fushën përkatëse. Sipas tij, niveli i kësaj certifikate është bazë për regjistrimet në nivelin e magjistraturës dhe doktoraturës në rajon dhe botë, por që së shpejti mund të bëhet edhe në Kosovë.

Aty njoftohet se Kolegji “Juridika” do të ofrojë kapacitetet e veta akademike dhe logjistike për zhvillimin e mëtejshëm të partneritetit me PTE, dhe zgjerimin e bashkëpunimit nëpërmjet familjarizimit me programet e tjera të certifikuara Pearson.

Sipas zyrtarëve të këtij kolegji, "Juridica" në partneritet me APPK-së do të organizojë test profesional të anglishtes për të gjithë nxënësit e shkollave të mesme të larta, fillimisht do të zgjedhë disa shkolla të mesme në mbarë Kosovën për të promovuar programet e saj, ku partneriteti me PTE do të jetë fokusi e prezantimit. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)