LAJMI I FUNDIT:

Teatri

Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Teatri
Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Teatri
Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Teatri
Ana e errët e anglezit tipik

Ana e errët e anglezit tipik

Teatri
Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Teatri
“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

Teatri
Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Teatri
Kujtime nga ditari i Franc Kafkës, për Aleksandër Moisiun

Kujtime nga ditari i Franc Kafkës, për Aleksandër Moisiun

Teatri
Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Teatri
Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Teatri
Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Teatri
“Medea” si bazë e tragjedisë apo vetë pasoja e një gruaje

“Medea” si bazë e tragjedisë apo vetë pasoja e një gruaje

Teatri
Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Teatri
Dramaturgjia e autoportretit te Strindbergu

Dramaturgjia e autoportretit te Strindbergu

Teatri
Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Teatri
SIKUR KJO TË ISHTE SHFAQJE

SIKUR KJO TË ISHTE SHFAQJE

Teatri
Lokalja dhe universalja tek figura e At Pjetër Bogdanit në veprën dramatike të Teki Dërvishit

Lokalja dhe universalja tek figura e At Pjetër Bogdanit në veprën dramatike të Teki Dërvishit

Teatri
E përgjithshmja dhe e veçanta në anën objektive dhe subjektive të heronjve

E përgjithshmja dhe e veçanta në anën objektive dhe subjektive të heronjve

Teatri
Përparësitë e mitit në raport me ritualin si burim i dramës

Përparësitë e mitit në raport me ritualin si burim i dramës

Teatri
Teatri dhe drama në qasje antropologjike

Teatri dhe drama në qasje antropologjike

Teatri
Shmangia e mitit edhe mistifikimit të heroit kryesor

Shmangia e mitit edhe mistifikimit të heroit kryesor

Teatri
Zonjusha Gjulia – natyralizmi si qëllim filozofik i Strindbergut

Zonjusha Gjulia – natyralizmi si qëllim filozofik i Strindbergut

Teatri
Henrik Ibseni – fryma e parë e modernes

Henrik Ibseni – fryma e parë e modernes

Teatri