LAJMI I FUNDIT:

Skulptura

Të dashur prindër amerikanë, ky është Davidi i Michelangelos!

Të dashur prindër amerikanë, ky është Davidi i Michelangelos!

Skulptura
Gina Lollobrigida – yll i kinemasë, skulptore e talentuar

Gina Lollobrigida – yll i kinemasë, skulptore e talentuar

Skulptura
Këshillat e skulptores Ruth Asawa, për rëndësinë e edukimit në art

Këshillat e skulptores Ruth Asawa, për rëndësinë e edukimit në art

Skulptura
Mendimtari i Rodinit

Mendimtari i Rodinit

Skulptura
Meduza si simbol i lashtë i mizogjinisë

Meduza si simbol i lashtë i mizogjinisë

Skulptura
Kromofobia dhe sekreti i madh i artit antik

Kromofobia dhe sekreti i madh i artit antik

Skulptura
Detajet e kryeveprave të Mikelanxhelos që përcaktuan Rilindjen italiane

Detajet e kryeveprave të Mikelanxhelos që përcaktuan Rilindjen italiane

Skulptura
Psikika dhe Kupidi

Psikika dhe Kupidi

Skulptura
Erotika e Rodenit

Erotika e Rodenit

Skulptura
Maestro Janaq Paço

Maestro Janaq Paço

Skulptura
Dhuntia e pabesueshme artistike, e burrit mendërisht të prapambetur

Dhuntia e pabesueshme artistike, e burrit mendërisht të prapambetur

Skulptura
Odhise Paskali dhe monumenti i Çerçiz Topullit, në Gjirokastrën e vitit 1934

Odhise Paskali dhe monumenti i Çerçiz Topullit, në Gjirokastrën e vitit 1934

Skulptura
Maillol dhe muza e tij: T’i japësh shpirt bronzit dhe mermerit

Maillol dhe muza e tij: T’i japësh shpirt bronzit dhe mermerit

Skulptura
A është hapësira një galeri e ardhshme e artit?

A është hapësira një galeri e ardhshme e artit?

Skulptura
Konstantin Brankusi, babai i “artit të vjetër modern”

Konstantin Brankusi, babai i “artit të vjetër modern”

Skulptura
Faktet që Davidin e Mikelanxhelos e bëjnë edhe më intrigues!

Faktet që Davidin e Mikelanxhelos e bëjnë edhe më intrigues!

Skulptura
Skulpturat e frikshme, groteske dhe të bukura

Skulpturat e frikshme, groteske dhe të bukura

Skulptura
Në atelienë dhe galerinë e skulptorit dhe mjeshtrit të qeramikës, Vasillaq Kolevica

Në atelienë dhe galerinë e skulptorit dhe mjeshtrit të qeramikës, Vasillaq Kolevica

Agron Shala
Mbi artin publik

Mbi artin publik

Stefan Çapaliku
Luftëtari i Paskalit dhe legjenda e tij

Luftëtari i Paskalit dhe legjenda e tij

Skulptura
Socrealizmi shqiptar u shfaq në mënyrën më të shëmtuar në Kosovë: Skulpturat si depo armësh e jo si kushtim vlerash e idealesh

Socrealizmi shqiptar u shfaq në mënyrën më të shëmtuar në Kosovë: Skulpturat si depo armësh e jo si kushtim vlerash e idealesh

Agron Shala
Një statujë për Skënderbeun, në Parma të Italisë

Një statujë për Skënderbeun, në Parma të Italisë

Skulptura
Autobiografia e një gjeniu: Michelangelo Buonarroti – “unë jam zjarri”!

Autobiografia e një gjeniu: Michelangelo Buonarroti – “unë jam zjarri”!

Skulptura
Njëzetedy skulptura, të “mikelanxhelove” të kohëve moderne (Foto)

Njëzetedy skulptura, të “mikelanxhelove” të kohëve moderne (Foto)

Skulptura