Bachelors – Master – MBA Ekzekutive – PhD

Janë shpallur bursa për studentët nga Kosova, duke u dhënë mundësi kandidatëve potencial të aplikojnë dhe të marrin bursa universitare ose master në Kolegjin CITY, Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffieldit në Selanik të Greqisë.

Universiteti Sheffieldit është universitet britanez në Sheffield, Angli, renditur në “Top 100 Universitetet në botë” dhe në mesin e “Top 10 Universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar për pune hulumtuese”. Sipas QS World University Ranking 2020, renditet e 78 në botë dhe 25 në Evropë. Është një institucion i udhëhequr nga hulumtuesit, me një reputacion botëror për cilësinë. Sheffield ka fituar gjashtë Çmime Nobel. Universiteti i Sheffieldit ka 6 fakultete akademike. Pesë fakultete janë të vendosura në Mbretërinë e Bashkuar dhe një fakultet, që është Fakulteti Ndërkombëtar i Kolegjit CITY, është jashtë shtetit, në Selanik të Greqisë.

Një komunitet i fortë Sheffield alumni në Kosovë

Për më shumë se 10 vjet Kolegji CITY, Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffield ka kontribuar në edukimin dhe zhvillimin e popullit të Kosovës. Shumë studentë nga Kosova kanë zgjedhur Kolegjin CITY, Fakultetin Ndërkombëtar të Universitetit të Sheffield për studimet e tyre universitare. Sot, Kolegji CITY ka një komunitet të fortë alumni në Kosovë me një rrjet prej më shumë se 600 anëtarësh alumni. Të diplomuarit nga Kosova bëhen pjesë e rrjetit të dalluar botëror të të diplomuarve nga Universiteti i Sheffield-it, i përbërë nga mbi 135.000 alumni në mbarë botën. Të diplomuarit kosovarë të Kolegjit CITY, Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffield, kanë sukses në një sërë fushash dhe arrijnë suksese të mëdha në biznes, politikë, sport, shëndetësi, media, arsim, bankë, telekomunikacion, komunitet dhe shumë më tepër.

Afatet e Aplikimit të Bursave:

Për një vit , Kolegji CITY, Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit të Sheffield-it në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës, ofrojnë gjashtëdhjetë e dy (62) bursa për studentët nga Kosova për Bachelor, Masters (me kohë të plotë), MBA me kohë të pjesshme) dhe studime të studimeve (PhD me kohë të plotë) (viti i pranimit: 2019-2020)

– Për bursat Bachelors, Master, dhe MBA: e hënë, 22 Korrik 2019
– Për bursat kërkimore (PhD): e martë, 20 Gusht 2019

Ata që janë të interesuar të aplikojnë për bursa mund të vizitojnë faqen e Ministrisë për më shumë informacione ose kontaktoni Kolegjit CITY, Fakultetit Ndërkombëtar të Universitetit të Sheffield, në kosovo@citycollege.sheffield.eu

www.citycollege.sheffield.eu

Artikull i sponsoruar