0Shares

Në Bullgari vëzhgohet zvogëlim i ekonomisë gri, megjithëse pjesa e të ardhurave të padeklaruara mbetet e lartë – mes 10 dhe 15 për qind prej popullsisë ka të ardhura të tilla.

Këtë e deklaroi për Radion Kombëtare Bullgare, Todor Jallëmov nga Qendra e Studimit të Demokracisë. Sipas indekseve si eksporti dhe të ardhurat, ka zhvillim pozitiv dhe kjo tregon, se vendi del nga kriza.

Indekset e firmave të mira tregojnë, se ato kanë fituar nga kriza dhe kjo është e vlefshme për të gjitha degat. “Shumë firma falimentuan ose pasuan humbje, por të mirat po mbijetojnë”, tha eksperti. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)