0Shares

Republika e Kosovës e konsideron partner të rëndësishëm Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim dhe i është mirënjohëse për ndihmën që ky institucion i ka dhënë sektorit privat gjatë dekadës së kaluar, ka deklaruar ministri i Zhvillimit Ekonomik, Besim Beqaj në takimin vjetor të BERZH që po mbahet në Stamboll të Turqisë.

Ministri Beqaj në kuadër të delegacionit që udhëhiqet nga Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi për herë të parë e përfaqëson Kosovën në takimin vjetor të BERZH-it, në cilësinë e Guvernatorit të Kosovës në BERZH, pas emërimit nga ana e kryeministrit.

Kreu i MZHE-së, në emër të Qeverisë së Republikës së Kosovës u ka shprehur mirënjohjen më të thellë Guvernatorëve të BERZH-it për përkrahjen që i kanë ofruar Kosovës gjatë procesit të anëtarësimit.

“Më lejoni të theksoj që Qeveria e Republikës së Kosovës është e përkushtuar të bashkëpunoj ngushtë me BERZH me qëllim të arritjes së rezultateve konkrete në ekonomi, duke qenë i bindur se BERZH do të përkrahë gatishmërinë dhe përkushtimin tonë për të realizuar reforma ekonomike. Në këtë kuptim, më lejoni të falënderoj Bordin për miratimin e strategjisë së parë të BERZH për Kosovën, përmes së cilës mund të tërhiqen 150 mln Euro për këtë vit”, ka thënë Beqaj. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)