LAJMI I FUNDIT:
Hakim Kasami

Hakim Kasami

44 Artikuj

A mund të bëjë një robot punën tuaj?

A mund të bëjë një robot punën tuaj?

Hakim Kasami
Një ‘qytet lundrues’ në Maldive ka filluar të marrë formë

Një ‘qytet lundrues’ në Maldive ka filluar të marrë formë

Hakim Kasami
Kush është ‘Plaku i TikTok-ut’ i Kolumbisë që mund të bëhet president?

Kush është ‘Plaku i TikTok-ut’ i Kolumbisë që mund të bëhet president?

Hakim Kasami
Java katërditore e punës: Cilat vende e kanë përqafuar këtë ide dhe si po funksionon deri tani?

Java katërditore e punës: Cilat vende e kanë përqafuar këtë ide dhe si po funksionon deri tani?

Hakim Kasami
Udhëtimi me aeroplan elektrik nëpër botë – ku dhe kur mund të fillojë, cili do të ishte ndikimi në reduktimin e emetimeve të karbonit?

Udhëtimi me aeroplan elektrik nëpër botë – ku dhe kur mund të fillojë, cili do të ishte ndikimi në reduktimin e emetimeve të karbonit?

Hakim Kasami
Sa më të mira janë makinat elektrike për mjedisin?

Sa më të mira janë makinat elektrike për mjedisin?

Hakim Kasami
Kush mund të jetë ‘çelësi për nxjerrjen e grurit nga Ukraina’, të bllokuar nga Rusia?

Kush mund të jetë ‘çelësi për nxjerrjen e grurit nga Ukraina’, të bllokuar nga Rusia?

Hakim Kasami
Pesë skenarë të mundshëm se si mund të shkojnë gjërat pas ditës së 100-të të agresionit rus në Ukrainë

Pesë skenarë të mundshëm se si mund të shkojnë gjërat pas ditës së 100-të të agresionit rus në Ukrainë

Hakim Kasami
Pas 100 ditësh luftë – cili është pozicioni i Putinit dhe ku qëndron Ukraina?

Pas 100 ditësh luftë – cili është pozicioni i Putinit dhe ku qëndron Ukraina?

Hakim Kasami
A e ka Kina fuqinë për të marrë Tajvanin dhe cili do të ishte çmimi i një sulmi të tillë – veçanërisht ‘nëse ka nxjerrë një mësim’ nga agresioni rus në Ukrainë?

A e ka Kina fuqinë për të marrë Tajvanin dhe cili do të ishte çmimi i një sulmi të tillë – veçanërisht ‘nëse ka nxjerrë një mësim’ nga agresioni rus në Ukrainë?

Hakim Kasami
Analizë e CNN: Marrëveshja për gazin ndërmjet Serbisë dhe Putinit ka krijuar ‘një dhimbje koke’ të re për Evropën

Analizë e CNN: Marrëveshja për gazin ndërmjet Serbisë dhe Putinit ka krijuar ‘një dhimbje koke’ të re për Evropën

Hakim Kasami
Si ka arritur Japonia të eliminojë pothuajse plotësisht vdekjet nga të shtënat me armë

Si ka arritur Japonia të eliminojë pothuajse plotësisht vdekjet nga të shtënat me armë

Hakim Kasami
A e di Facebook se për çfarë jeni duke menduar?

A e di Facebook se për çfarë jeni duke menduar?

Hakim Kasami
Bayraktar: ‘I armatosur’ me vetëm një kitarë, rrëfimi për njeriun që po ndihmon Ukrainën t’i rezistojë Rusisë

Bayraktar: ‘I armatosur’ me vetëm një kitarë, rrëfimi për njeriun që po ndihmon Ukrainën t’i rezistojë Rusisë

Hakim Kasami
E rrallë të dëgjosh diçka të tillë nga një zyrtar rus: Fjalët e diplomatit të lartë në OKB i cili dha dorëheqjen për shkak të luftës në Ukrainë

E rrallë të dëgjosh diçka të tillë nga një zyrtar rus: Fjalët e diplomatit të lartë në OKB i cili dha dorëheqjen për shkak të luftës në Ukrainë

Hakim Kasami
Lija e majmunëve: Të shqetësohemi apo ‘të mos merremi me të’?

Lija e majmunëve: Të shqetësohemi apo ‘të mos merremi me të’?

Hakim Kasami
A po shkon edhe Zvicra neutrale drejt anëtarësimit në NATO?

A po shkon edhe Zvicra neutrale drejt anëtarësimit në NATO?

Hakim Kasami
Historia e “koktej Molotov” – një rrëfim për prejardhjen e emrit të ‘pajisjes ndezëse’, të cilën ukrainasit po e përdorin për të luftuar kundër rusëve

Historia e “koktej Molotov” – një rrëfim për prejardhjen e emrit të ‘pajisjes ndezëse’, të cilën ukrainasit po e përdorin për të luftuar kundër rusëve

Hakim Kasami
Cilët janë hapat e ardhshëm nëse Suedia dhe Finlanda kërkojnë të anëtarësohen në NATO?

Cilët janë hapat e ardhshëm nëse Suedia dhe Finlanda kërkojnë të anëtarësohen në NATO?

Hakim Kasami
Pse anëtarësimi i Finlandës në NATO është një lajm shumë i keq për Putinin?

Pse anëtarësimi i Finlandës në NATO është një lajm shumë i keq për Putinin?

Hakim Kasami
Njihuni me “hakerët ukrainas që po luftojnë Rusinë nga shtëpitë e tyre” – ata janë rreth 300 mijë

Njihuni me “hakerët ukrainas që po luftojnë Rusinë nga shtëpitë e tyre” – ata janë rreth 300 mijë

Hakim Kasami
Ukraina, “shporta e bukës” e Evropës: Si po i godet lufta fermerët ukrainas dhe sa po kërcënohen furnizimet globale ushqimore?

Ukraina, “shporta e bukës” e Evropës: Si po i godet lufta fermerët ukrainas dhe sa po kërcënohen furnizimet globale ushqimore?

Hakim Kasami
Ata nuk duan të bëhen “mish për top”: Rrëfimet e ushtarëve të Putinit që duan të largohen nga lufta në Ukrainë – disa edhe duke lënduar veten

Ata nuk duan të bëhen “mish për top”: Rrëfimet e ushtarëve të Putinit që duan të largohen nga lufta në Ukrainë – disa edhe duke lënduar veten

Hakim Kasami
A ka ndryshuar pozicioni i Gjermanisë në raport me Rusinë, pas agresionit ndaj Ukrainës?

A ka ndryshuar pozicioni i Gjermanisë në raport me Rusinë, pas agresionit ndaj Ukrainës?

Hakim Kasami