LAJMI I FUNDIT:
AB

Aurenc Bebja

106 Artikuj

Roma, Athinës më 1879: Ruajtja e kombësisë shqiptare është thelbësore, prandaj hiqni dorë nga Janina!

Roma, Athinës më 1879: Ruajtja e kombësisë shqiptare është thelbësore, prandaj hiqni dorë nga Janina!

Aurenc Bebja
Ismail Qemali më 1911, për revoltën e mundshme shqiptare

Ismail Qemali më 1911, për revoltën e mundshme shqiptare

Aurenc Bebja
“L’eclair” (1913): Esat Pasha kërkon “afrimin” midis Serbisë dhe Shqipërisë

“L’eclair” (1913): Esat Pasha kërkon “afrimin” midis Serbisë dhe Shqipërisë

Aurenc Bebja
Publicisti Dervish Hima, më 1908: Shqiptarët kërkojnë përmbushjen e premtimeve të xhonturqve

Publicisti Dervish Hima, më 1908: Shqiptarët kërkojnë përmbushjen e premtimeve të xhonturqve

Aurenc Bebja
Shqiptari që rrëzoi nga froni Sulltan Ahmetin e III-të

Shqiptari që rrëzoi nga froni Sulltan Ahmetin e III-të

Aurenc Bebja
Shqiptarja në sytë e të huajve

Shqiptarja në sytë e të huajve

Aurenc Bebja
Kur Gurakuqi e Noli e donin Shkodrën për kryeqytet

Kur Gurakuqi e Noli e donin Shkodrën për kryeqytet

Aurenc Bebja
Le Temps (1913): Kongresi i Triestes për një Shqipëri etnike

Le Temps (1913): Kongresi i Triestes për një Shqipëri etnike

Aurenc Bebja
Shkrim i vitit 1921, për krimet serbe në Kosovë: Tokat u dogjën, popullata u masakrua, pronat u plaçkitën!

Shkrim i vitit 1921, për krimet serbe në Kosovë: Tokat u dogjën, popullata u masakrua, pronat u plaçkitën!

Aurenc Bebja
Ismail Qemali më 1912: Serbia nuk ka të drejtë të përparojë drejt Adriatikut

Ismail Qemali më 1912: Serbia nuk ka të drejtë të përparojë drejt Adriatikut

Aurenc Bebja
Esat Pasha më 1914: Vidi nuk mund të jetë mbret i shqiptarëve

Esat Pasha më 1914: Vidi nuk mund të jetë mbret i shqiptarëve

Aurenc Bebja
Mbrojtësi i Shkodrës dhe “ballafaqimi” me bijën e armikut të tij

Mbrojtësi i Shkodrës dhe “ballafaqimi” me bijën e armikut të tij

Aurenc Bebja
Deklaratë e Ismail Qemalit më 1908, për Kushtetutën e Perandorisë Osmane

Deklaratë e Ismail Qemalit më 1908, për Kushtetutën e Perandorisë Osmane

Aurenc Bebja
Kërkesa ruse për ta ndëshkuar Isa Boletinin

Kërkesa ruse për ta ndëshkuar Isa Boletinin

Aurenc Bebja
Esat Pashë Toptani më 1913: Nuk e besoj krijimin e një shteti shqiptar!

Esat Pashë Toptani më 1913: Nuk e besoj krijimin e një shteti shqiptar!

Aurenc Bebja
Jean Brunhes dhe bisedat me Fishtën e Toptanin më 1913

Jean Brunhes dhe bisedat me Fishtën e Toptanin më 1913

Aurenc Bebja
Luigj Gurakuqi më 1912: Shqiptarët nuk do të bëhen sllavë

Luigj Gurakuqi më 1912: Shqiptarët nuk do të bëhen sllavë

Aurenc Bebja
Konica më 1913: Prioriteti i Shqipërisë së re do të jetë edukimi i grave shqiptare

Konica më 1913: Prioriteti i Shqipërisë së re do të jetë edukimi i grave shqiptare

Aurenc Bebja
Bekim Fehmiut më 1970: Jam kundër martesës, por dua t’i kem 12 fëmijë!

Bekim Fehmiut më 1970: Jam kundër martesës, por dua t’i kem 12 fëmijë!

Aurenc Bebja
Kur Zogu vendosi zëvendësimin e emrave të huaj me ata shqip

Kur Zogu vendosi zëvendësimin e emrave të huaj me ata shqip

Aurenc Bebja
Shkrim botuar në Francë, në vitin 1653: Te Skënderbeu e shoh Pirron, e shoh Lekën…

Shkrim botuar në Francë, në vitin 1653: Te Skënderbeu e shoh Pirron, e shoh Lekën…

Aurenc Bebja
Një vepër e vitit 1665: “Gjergj Kastrioti ose Skënderbeu, mbret i Shqipërisë”

Një vepër e vitit 1665: “Gjergj Kastrioti ose Skënderbeu, mbret i Shqipërisë”

Aurenc Bebja
Këshilla e nënës së Ali Pashë Tepelenës: Ai që nuk mbron pasurinë e tij, e meriton që t’ia rrëmbejnë

Këshilla e nënës së Ali Pashë Tepelenës: Ai që nuk mbron pasurinë e tij, e meriton që t’ia rrëmbejnë

Aurenc Bebja
Flamuri shqiptar me sfond të kuq, ku shqiponja e zezë fluturon mbi gjarprin e gjelbër!?

Flamuri shqiptar me sfond të kuq, ku shqiponja e zezë fluturon mbi gjarprin e gjelbër!?

Aurenc Bebja