0Shares

Përfaqësuesja e Lartë e BE-së Catherine Ashton ka shprehur besimin se Kosova dhe Serbia mund të arrijnë marrëveshje, por ka theksuar se kjo nuk është aspak e lehtë.

“Besoj se marrëveshjen e kemi gati në duar, por kjo nuk do të jetë e lehtë”, ka thënë Ashton, në një deklaratë për media të cilën e ka lexuar zëdhënësja e saj, Maja Kocijancic.

Ajo ka theksuar se qysh në takimin e parë ndërmjet kryeministrave ka parë gatishmërinë dhe përkushtimin e palëve që të arrijnë marrëveshje.

“ Kur kemi filluar, të gjithë e kemi ditur se kjo do të jetë e vështirë dhe se do të duhet lidership i fuqishëm për të arritur një gjë të tillë” ka thënë ajo, transmeton Express.

Ashton ka lavdëruar edhe partitë opozitare në Beograd dhe Prishtinë që e kanë mbështetur dialogun.

“Besoj se delegacionet që vijnë nesër do ta bëjnë këtë në frymën e gjetjes së zgjidhjes për popujt që i përfaqësojnë dhe për të ardhmen më të mirë të tyre. Nuk guxojmë ta lëshojmë këtë rast”, ka porositur Ashton. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)