Duhej të ishte vendi më i vizituar nga njerëzit, ku të gjithë duhet të luteshin për faljen e mëkateve të tyre, por jo, kisha e Krasnes në Ukrainë ka që prej vitit 1986 që nuk vizitohet më nga askush.

Edhe pse ajo është në një gjendje të mirë, askush nuk di të japë një përgjigje të saktë se përse njerëzit nuk shkojnë më aty, për të kryer ritualet e zakonshme siç bëjnë të gjithë besimatërt e krishterë në mbarë botën.

Studiuesi Andre Friesen, thotë se kisha nuk vizitohet që prej vitit 1986, kohë në të cilin shpërtheu dhe centrali bërthamor i Çernobilit.

“Është e pashpjegueshme se si ka arritur të qëndrojë në gjendje perfekte kur gjithçka rreth saj po kalbet”, thotë ai, transmeton syri.

Më poshtë mund të shihni disa foto të kishës në fshatin e ndaluar Krasne dhe Çernobilit.

2

3

4

5

7

8

9

10

11