Janë botuar dy faqe të reja nga ditari i Anne Frank, që përmban një grusht shaka të ndyra dhe mendimet e saja mbi seksin.

Ditari i të miturës hebreje, i shkruar në fshehtësi nga nazistët, u bë botërisht i famshëm kur u botua pas vdekjes së saj dhe në fund të luftës.

Faqet e fshehura ishin mbuluar me letër të ngjyrosur me ngjyrë kafeje – me sa duket për të fshehur shkrimin e saj nga familja e saj.

Teknikat e reja të imazhit ia kanë mundësuar studiuesve që më në fund t’i  lexojnë ato.

Shënimet datojnë nga 28 shtatori 1942, jo shumë kohë pasi Anne 13-vjeçare, u fsheh nga nazistët.

Reklama

“Do ta përdor këtë faqe të prishur për të shkruar shaka” të pista “, shkruante në një faqe me disa fraza të kryqëzuara – dhe hodhi poshtë katër shaka të pista që dinte, raporton BBC.

Reklama

Ajo shtoi disa rreshta në lidhje me edukimin seksual, duke imagjinuar se ajo duhet t’i japë “bisedë” dikujt tjetër dhe duke përmendur prostituta –  për ë cilat babai i saj i kishte folur. /kp/Telegrafi/